H ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ λόγω της ιστορίας της και των ποιοτικών και ποσοτικών μεγεθών της είναι πόλος έλξης διακεκριμένων καθηγητών.

Η επιλογή τους γίνεται με αυστηρά κριτήρια και με βάση:

Την άρτια επιστημονική τους κατάρτιση

Το συγγραφικό τους έργο

Την εμπειρία διδασκαλίας σε αίθουσα

Το ανθρωπιστικό και παιδαγωγικό τους υπόβαθρο

Όλοι οι καθηγητές του Εκπαιδευτηρίου μας είναι επαγγελματίες του χώρου και συγγραφείς βιβλίων.

Φυσικά ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα και την ιδιαίτερη μέθοδο προσέγγισης των παιδιών.

Όλοι όμως έχουν κοινή την Αγάπη, την Υπομονή και την Επιμονή γι’ αυτό που κάνουν: Μάθημα!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

 

Αϊβαλιώτου Ελένη | Διδακτική εμπειρία 19 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία – Αρχαιολογία με κατεύθυνση στην Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει άριστα την Αγγλική, Γαλλική και Ισπανική γλώσσα. Συμμετείχε σε ερευνητικό πρόγραμμα αρχαιολογικών ανασκαφών στη Νάξο υπό την αιγίδα της ΚΑ’ Εφορίας Αρχαιοτήτων. Διδάσκει φιλολογικά μαθήματα επί σειρά ετών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με τα Λατινικά και τη διδακτική τους. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ. 

 

Αλεξίου Κωνσταντίνος | Διδακτική εμπειρία 12 έτη
Υποψήφιος Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας
Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Ιστορία

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Πάντειου Πανεπιστημίου. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και έχει πιστοποίηση γνώσης Η/Υ. Διδάσκει Έκθεση και Ιστορία από το 2009. Από το 2011 μέχρι και σήμερα συνεργάζεται με το περιοδικό “Ιστορία” (εκδοτικός οίκος Πάπυρος) έχοντας μια σειρά δημοσιεύσεων σε θέματα που κινούνται στα πλαίσια της Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Βέβα Καλλιόπη | Διδακτική εμπειρία 36 έτη
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Αρχαίων Ελληνικών (Άγνωστο)
Υπεύθυνη Τάξης Γ Λυκείου

Γεννήθηκε στη Σάμο. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά. Έχει συνεργαστεί με έγκριτους φιλολόγους στη συγγραφή πολλών βιβλίων. Έχει γράψει τα βιβλία “ΧΡΗΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ”, “ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΩΝ”, “ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ”, “ΛΕΞΙΚΟ ΡΗΜΑΤΩΝ” που εκδόθηκαν από τις Εκδόσεις ΓΡΗΓΟΡΗ και έχει την επιμέλεια σε δύο ακόμα βιβλία του Εκπαιδευτηρίου, “ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ” και “ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ”. Παραδίδει μαθήματα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής. Παρακολουθεί Συνέδρια και Σεμινάρια. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Γιαννακόπουλος Κωνσταντίνος | Διδακτική εμπειρία 26 έτη
Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Υπήρξε ενεργό μέλος του Εργαστηρίου Ευρωπαϊκής Ιστορίας, στα πλαίσια του οποίου δραστηριοποιήθηκε στην έρευνα και συγγραφή εργασιών Ιστορικού περιεχομένου. Από το 1997 ως το 2001 υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης του Ιστορικού Αρχείου της ΑΤΕ με αντικείμενο την καταγραφή, ομαδοποίηση και επεξεργασία των επίσημων εγγράφων της ΑΤΕ της περιόδου 1944-1954. Από το 1996 έως σήμερα διδάσκει σε φροντιστήρια, το μάθημα της Ιστορίας της Β’ και Γ’ Λυκείου. Την περίοδο 2000-2004 υπήρξε σχολιαστής των θεμάτων των Εξετάσεων στην Κρατική Τηλεόραση – ΝΕΤ, ενώ από το 2000 έως το 2007 έδινε τις απαντήσεις των θεμάτων των Πανελλαδικών στην σχετική ιστοσελίδα της ΕΡΤ καθώς και σε εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Γκιόκα Ελίνα | Διδακτική εμπειρία 35 έτη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αριστούχος του Αρσακείου Εκάλης και πτυχιούχος Κλασσικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Γαλλικά. Ξεκίνησε την καριέρα της στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα. Εργάζεται στην “ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ” ως καθηγήτρια εξειδικευμένη στην Νέα Ελληνική Γλώσσα. Έχει διατελέσει Σύμβουλος του μαθήματος επί 26 έτη. Επιμελήθηκε τη συγγραφή οκτώ εκπαιδευτικών εγχειριδίων και παρακολουθεί σεμινάρια για τη Γλώσσα, την Τέχνη και τη Φιλοσοφία. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Γκοτσοπούλου Αναστασία | Διδακτική εμπειρία 29 έτη
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ του μαθήματος της Ιστορίας Β’ Λυκείου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στην Κοινωνιολογία. Γνωρίζει Γαλλικά, επίπεδο Sorbonne II με ειδίκευση στη μετάφραση, και Computer, κάτοχος ECDL Expert. Έχει διδάξει Ιστορία και Κοινωνιολογία σε Ιδιωτικά Σχολεία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Διδακτικής της Ιστορίας. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Επισκόπου Βάσω | Διδακτική εμπειρία 25 έτη

Γεννήθηκε στη Λειβαδιά. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Ψυχολογίας των Ομάδων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έχει λάβει μέρος στη συγγραφή Συντακτικού της Αρχαίας Ελληνικής και βιβλίων για τα Λατινικά και την Λογοτεχνία. Παρακολουθεί Σεμινάρια διδακτικής. Είναι στη συγγραφική ομάδα του βιβλίου ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Ζούπου Αθηνά | Διδακτική εμπειρία 29 έτη
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ιστορίας Γ΄ Λυκείου

Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι. Σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά. Παρακολουθεί συστηματικά σεμινάρια Ιστορίας και Διδακτικής της Ιστορίας. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Θεοχάρη Σούλα | Διδακτική εμπειρία 36 έτη
Γεννήθηκε στη Βατσουνιά Καρδίτσας. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1988 διδάσκει στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ Αρχαία Ελληνικά. Είναι συγγραφέας σχολικών βοηθημάτων, καθώς και των βιβλίων “Γραμματική Αρχαίας Ελληνικής” και “Ασκήσεις Γραμματικής”, σε συνεργασία με την κ. Βέβα Καλλιόπη. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Κακούρη Ζέτα | Διδακτική εμπειρία 22 έτη
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Έκθεσης

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Συμμετείχε σε Ερευνητικό Πρόγραμμα Ανασκαφών στην Κνωσσό υπό την αιγίδα της ΚΔ’ Εφορίας Αρχαιοτήτων. Παρακολουθεί συστηματικά Σεμινάρια για την Ελληνική Γλώσσα και τη Διδακτική της. Μετεκπαιδεύτηκε στο ΕΑΠ στο πρόγραμμα “Διασφάλιση και Διαχείριση Ποιότητας στην Εκπαίδευση” Συνέγραψε σειρά βιβλίων Έκθεσης σύμφωνα με το Νέο Σύστημα. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Καλογεράκη Ευαγγελία | Διδακτική εμπειρία 29 έτη
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Έκθεσης

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε στο Μαθηματικό Τμήμα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επιπλέον είναι πτυχιούχος Πληροφορικής και μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γερμανικά. Διδάσκει στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ από το 1993. Είναι συγγραφέας πλήθους βοηθημάτων και μέλος της Μαθηματικής Εταιρείας. Παρακολουθεί προγράμματα με θέμα τη Διδακτική των Μαθηματικών. 

 

Καραγιάννη Δέσποινα | Διδακτική εμπειρία 13 έτη
Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στη διδασκαλία της Ελληνικής ως Ξένη γλώσσα

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία με κατεύθυνση στη Γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολουθεί προπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά. Συμμετέχει ενεργά σε Σεμινάρια Ειδικής Αγωγής και Δημιουργικής σκέψης του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως και σε Σεμινάρια, Ημερίδες και Συνέδρια σχετικά με την Ελληνική γλώσσα και τη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας. Παραδίδει μαθήματα της ελληνικής ως ξένη γλώσσα σε πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας. 

 

Κεφαλωνίτου Κατερίνα | Διδακτική εμπειρία 20 έτη
Υπεύθυνη Τάξης Β΄ Λυκείου
Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Κλασσική Φιλολογία

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ. Δίδαξε σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία αποκτώντας εξειδίκευση στη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών και των λατινικών. Παράλληλα, συνέγραψε φροντιστηριακά βιβλία επί των διδακτικών της αντικειμένων. Κατά τη διάρκεια της καθηγητικής της πορείας παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων σχετικών με την ψυχολογία του εφήβου και την αποτελεσματική διδασκαλία. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. 

 

Κολιαλής Θάνος | Διδακτική εμπειρία 22 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι συγγραφέας επιστημονικών δοκιμίων και σχολικών βοηθημάτων καθώς και του έργου “Λεξικό Ρημάτων” σε συνεργασία με την κ. Καλλιόπη Βέβα. Συμμετείχε σε ερευνητικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Κολιαλής Στέλιος | Διδακτική εμπειρία 17 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Διδάσκει Ιστορία και Αρχαία. Ασχολείται με τη μετάφραση ξενόγλωσσων επιστημονικών κειμένων. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά. Επίσης έχει πιστοποίηση διδασκαλίας Η/Υ (MICROSOFT) MASTER INSTRUCTOR. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Κοσκινά Βιολέττα | Διδακτική εμπειρία 28 έτη
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Λογοτεχνίας

Γεννήθηκε στο Άργος. Σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά. Έχει γράψει σχολικά βοηθήματα και συμμετέχει στην ομάδα που επιμελείται τα εγχειρίδια με την αναλυτική παρουσίαση των λογοτεχνικών κειμένων. Παρακολουθεί ανελλιπώς επιστημονικά και επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με τη Γλώσσα, τη Λογοτεχνία και τη διδακτική τους. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Κουτσονίκου Δέσποινα-Ασημίνα | Διδακτική εμπειρία 11 έτη
Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στη Διοίκηση-ΜΒΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία με κατεύθυνση στη Γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά και έχει πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ. Έχει παρακολουθήσει ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης στην ειδική αγωγή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετέχει συστηματικά σε σεμινάρια σχετικά με τη διδασκαλία των Φιλολογικών μαθημάτων και την Ψυχολογία.

 

Λαγού Ευαγγελία | Διδακτική εμπειρία 23 έτη

Γεννήθηκε στη Ρόδο. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων. Συνεργάζεται από το 1997 με φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και διδάσκει Έκθεση-Έκφραση. Παρακολουθεί επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με τη διδασκαλία σε μαθητές με Μαθησιακές Δυσκολίες και την Διδακτική της Νεοελληνικής Γλώσσας.

 

Λυμπούση Μαρία | Διδακτική εμπειρία 20 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια με θέμα “Διδακτική της Γαλλικής και Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις”. Γνωρίζει και την Αγγλική Γλώσσα. Συνεργάζεται από το 2000 με φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών στην Αθήνα.

 

Ματζοράκη Σπάρτη | Διδακτική εμπειρία 19 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και Γερμανικά. Είναι συγγραφέας φροντιστηριακών βιβλίων (Θεματογραφίες, Συντακτικό, Γραμματική) για το μάθημα των Αρχαίων. Παρακολουθεί συστηματικά σεμινάρια για τα Αρχαία Ελληνικά και τη Διδακτική τους. Συμμετέχει στη συγγραφική ομάδα του βιβλίου ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ της Αρχαίας. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Μήλας Κώστας | Διδακτική εμπειρία 22 έτη
Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στη Φιλοσοφία

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σπούδασε Φιλοσοφία στο Τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι υπότροφος του Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. και του ΙΚΥ. Παράλληλα ασχολείται με την Παιδαγωγική Ψυχολογία. Γνωρίζει Γερμανικά. Είναι συγγραφέας επιστημονικών δοκιμίων και σχολικού βοηθήματος για τη Φιλοσοφία. Έχει δώσει διαλέξεις και συμμετέχει σε συνέδρια με ανακοινώσεις. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Μορφοπούλου Βασιλική | Διδακτική εμπειρία 22 έτη
Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στη Γλωσσολογία

Γεννήθηκε στο Μαρούσι. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει σπουδές γερμανικής γλώσσας και πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης ως υπότροφος του D.A.A.D. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά και έχει πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ. Είναι συγγραφέας επιστημονικών δοκιμίων και βιβλίων. Πιστοποιημένη κατάρτιση σε Μαθησιακές Δυσκολίες (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), Διγλωσσία (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), Ειδική Αγωγή (Πανεπιστήμιο Αιγαίου). Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Μούρτος Αλέξανδρος | Διδακτική εμπειρία 20 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι τελειόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά. Από το 2001 διδάσκει το μάθημα της Ιστορίας. Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2013, 2016 και 2017 παρουσίασε τις απαντήσεις των θεμάτων της Ιστορίας στην Κρατική Τηλεόραση. Την περίοδο 2004-2012 υπήρξε σχολιαστής των θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84». Έχει δημοσιεύσει θέματα Ιστορίας στην εφημερίδα «Έθνος».

 

Μουτάφη Μαρούσα | Διδακτική εμπειρία 21 έτη
Είναι ιδιοκτήτρια του Εκπαιδευτηρίου Ξένων Γλωσσών BIG APPLΕ
Είναι Συνιδρυτής και Διευθύντρια του Κέντρου Γλωσσών Ενηλίκων ABL

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γλωσσολογία στο ΕΚΠΑ. Ολοκλήρωσε το 2018 με υποτροφία ως αριστούχος και τις σπουδές της στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό. Είναι κάτοχος Πιστοποιητικών Επάρκειας και Διδασκαλίας για την Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική και Ισπανική Γλώσσα. Είναι συγγραφέας βιβλίων και βοηθημάτων για όλα τα επίπεδα διδασκαλίας Αγγλικών και μεταφράστρια.

 

Μουτάφη Σοφία | Διδακτική εμπειρία 20 έτη
Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στη Γλωσσολογία
και Διεπαφές Διδακτικής
Υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας
Είναι ιδιοκτήτρια του Εκπαιδευτηρίου Ξένων Γλωσσών BIG ΑΡΡLΕ
Είναι Συνιδρυτής και Διευθύντρια του Κέντρου Γλωσσών Ενηλίκων ABL

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε με υποτροφία, ως αριστούχος Γερμανική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αποφοίτησε με Άριστα από το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Γλωσσολογίας του τμήματος. Έχει διδακτική εμπειρία σε φροντιστήρια από το 2000, είναι συγγραφέας βοηθημάτων για την προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις στα Γερμανικά.

 

Παπαϊωάννου Άννα | Διδακτική εμπειρία 23 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στην Κοινωνιολογία. Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά. Έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων για την διδακτική των Φιλολογικών μαθημάτων και της Κοινωνιολογίας και προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης με ενδεικτικούς τίτλους: “Ψηφιακή Εκπαίδευση”, “Κίνητρα – Δημιουργική Διδασκαλία” κ.α. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Παπανδρεοπούλου Γεωργία | Διδακτική εμπειρία 13 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Έχει παρακολουθήσει συστηματικά επιμορφωτικά σεμινάρια με αντικείμενο την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και τη διδακτική της στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και διαλέξεις με θέματα Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Πατσούρα Σοφία | Διδακτική εμπειρία 26 έτη

Γεννήθηκε στη Λαμία. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια σχετικά με τη διδακτική των Αρχαίων Ελληνικών. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή των βιβλίων “Ομηρικό Λεξικό”, “Λεξικό Ρημάτων των Αρχαίων Ελληνικών”, ενώ έκανε τη φιλολογική επιμέλεια στην εκπαιδευτική σειρά βιβλίων “Αναλυτική” των εκδόσεων ΝΤΟΥΖΓΟΣ. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Παύλου Ζαχαρούλα | Διδακτική εμπειρία 24 έτη
Υποψήφια Διδάκτωρ στο τμήμα Βυζαντινής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ
Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Βυζαντινή Φιλολογία

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Μετά από επιτυχή συμμετοχή της στον ΑΣΕΠ δίδαξε για τρία χρόνια σε Λύκεια της Κηφισιάς και του Νέου Ηρακλείου. Έχει διδάξει σε φροντιστήρια της Αττικής. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια διδακτικής των μαθημάτων ειδίκευσής της. Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Πετρούτσου Βιολέττα | Διδακτική εμπειρία 28 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Διετέλεσε Σύμβουλος Αρχαίων Ελληνικών επί 10 έτη. Συμμετέχει στη συγγραφική ομάδα σχολικών βοηθημάτων για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών στη Β΄ Λυκείου. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Σιχλιμίρη Στασινή | Διδακτική εμπειρία 29 έτη
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Αρχαίων Ελληνικών (Γνωστό)

Γεννήθηκε στα Γιάννενα. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ως εισηγήτρια σε Σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού που διοργανώνει κάθε χρόνο το φροντιστήριο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ. Έχει συγγράψει τα βοηθήματα του φροντιστηρίου για το διδαγμένο κείμενο, τρία από τα οποία “Θουκυδίδη «Περικλέους Επιτάφιος», Αριστοτέλη «Ηθικά Νικομάχεια» και Αριστοτέλη «Πολιτικά»”, εκδόθηκαν από τις εκδόσεις ΓΡΗΓΟΡΗ. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Σκούρτη Γεωργία | Διδακτική εμπειρία 27 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της υπήρξε Υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Από το 1993 διδάσκει το μάθημα της Λογοτεχνίας και της Έκθεσης σε φροντιστήρια της Αθήνας. Γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά και έχει κάνει πολυετείς μουσικές σπουδές. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Σχολικής Ψυχολογίας και Ομαδικής Ανάλυσης στο Ανοιχτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Αθηνών. Συμμετέχει σε Σεμινάρια και επιμορφώνεται συνεχώς. 

 

Στεφοπούλου Αιμιλία | Διδακτική εμπειρία 35 έτη
Υπεύθυνη Τάξης Αποφοίτων

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Βυζαντινή και Νεοελληνική Φιλολογία στο Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Γαλλικά. Άρχισε να διδάσκει από το 1985 σε αθηναϊκά φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία και από το 2003 αποκλειστικά στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ. Είναι συγγραφέας σχολικού βοηθήματος για τη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Τσιρογιαννάκη Τάνια | Διδακτική εμπειρία 29 έτη
Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου Κλασσικής Φιλολογίας

Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (Master of Arts) στην Κλασσική Φιλολογία (Πανεπιστήμιο Leeds Αγγλίας) με υποτροφία. Από το 1992 εργάζεται ως καθηγήτρια υπεύθυνη Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών και είναι συγγραφέας σχολικών βοηθημάτων. Διετέλεσε Σύμβουλος Λατινικών Γ΄Λυκείου. Συμμετέχει σε Συνέδρια, Ημερίδες και Σεμινάρια για τη Διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων, την Επιμέλεια/Διόρθωση κειμένων, τις Μαθησιακές δυσκολίες. Παραδίδει μαθήματα αρχαίων ελληνικών και λατινικών σε φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά.

 

Φίλος Νίκος | Διδακτική εμπειρία 31 έτη

Σπούδασε Κοινωνιολογία, Πολιτικές Επιστήμες, Ιστορία και Δίκαιο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο ΕΚΠΑ και στη Γαλλία (ως Υπότροφος). Διδάσκει στα φροντιστήρια για τριάντα χρόνια Κοινωνιολογία, Ιστορία και Νεοελληνική Γλώσσα. Είναι συγγραφέας άρθρων και βιβλίων Εκπαιδευτικού και Πολιτικοκοινωνικού Φιλοσοφικού περιεχομένου.

 

Φυτιλά Άννα – Μαρία | Διδακτική εμπειρία 24 έτη
Υπεύθυνη Τάξης Α΄ Λυκείου

Γεννήθηκε στη Νίκαια. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά. Παρακολούθησε διετές Σεμινάριο Παλαιογραφίας στο Μ.Ι.Ε.Τ. Εργάστηκε στο χώρο των εκδόσεων και σε διορθώσεις κειμένων και μετάφρασης. Εργάζεται από το 1996 σε φροντιστήρια της Αθήνας. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Χαϊντούτης Ηλίας | Διδακτική εμπειρία 24 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά. Εργάζεται από το 1996 σε φροντιστήρια της Αθήνας και από το 2006 και στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά Σεμινάρια διδασκαλίας Αρχαίων Ελληνικών. Συμμετείχε στη συγγραφή Θεματογραφίας Γ’Λυκείου (Εκδόσεις Γρηγόρη). 

 

Χατζάκη Δόξα | Διδακτική εμπειρία 17 έτη
Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στον “Εκπαιδευτικό Σχεδιασμό και Διδασκαλία” του Ε.Κ.Π.Α.
Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, κατεύθυνση Κλασσική Φιλολογία, στη Φιλοσοφική σχολή του Ε.Κ.Π.Α. Συνεργάζεται με φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Συμμετέχει σε Συνέδρια και Σεμινάρια για τη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων με σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους διδασκαλίας και για τη διδασκαλία σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. Ως Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. συμμετέχει σε Προγράμματα διά Βίου Μάθησης («Ομαδοσυνεργατική», «Ενδοσχολικός Εκφοβισμός»). Στο Ανοιχτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης παρουσιάζει, ως εισηγήτρια, τη «Διδακτική της Έκθεσης» και τη «Διδακτική της Λογοτεχνίας» στο ετήσιο πρόγραμμα και σε σεμινάρια. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά.