H ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ λόγω της ιστορίας της και των ποιοτικών και ποσοτικών μεγεθών της είναι πόλος έλξης διακεκριμένων καθηγητών.

Η επιλογή τους γίνεται με αυστηρά κριτήρια και με βάση:

Την άρτια επιστημονική τους κατάρτιση

Το συγγραφικό τους έργο

Την εμπειρία διδασκαλίας σε αίθουσα

Το ανθρωπιστικό και παιδαγωγικό τους υπόβαθρο

Όλοι οι καθηγητές του Εκπαιδευτηρίου μας είναι επαγγελματίες του χώρου και συγγραφείς βιβλίων.

Φυσικά ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα και την ιδιαίτερη μέθοδο προσέγγισης των παιδιών.

Όλοι όμως έχουν κοινή την Αγάπη, την Υπομονή και την Επιμονή γι’ αυτό που κάνουν: Μάθημα!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Βασίλης Τριπαμπούκης: Διευθυντής Εκπαιδευτηρίου

Διδακτική εμπειρία 38 έτη

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1955. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Παιδαγωγική και Κλινική Ψυχολογία σε ιδιωτική σχολή. Για δύο χρόνια συμμετείχε στην επιστημονική ομάδα του καθηγητή της Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντώνη Ρασιδάκι. Γνωρίζει Γαλλικά, Αγγλικά και Ιταλικά.
Ξεκίνησε την καριέρα του το 1978 ως καθηγητής Αρχαίων Ελληνικών σε αθηναϊκά φροντιστήρια και από το 1979 ως φροντιστής, συνεργαζόμενος με τον Κώστα Πουσπουρίκα. Εκτός από τις επιμέρους σημειώσεις για τις ανάγκες της διδασκαλίας, έγραψε “Συντακτικό της Αρχαίας Ελληνικής”, “Θεματογραφία Αρχαίων Ελλήνων Πεζογράφων” (2 τόμοι) και “Σοφοκλέους Αντιγόνη. Μετάφραση – Ετυμολογικά – Συντακτική και Γραμματική ανάλυση”.
Παρακολουθεί συνεχώς συνέδρια και σεμινάρια σχετικά με το επιστημονικό του αντικείμενο και τις μεθόδους διδασκαλίας. Είναι μέλος των οργανώσεων “Γιατροί Χωρίς Σύνορα”, “Διεθνής Αμνηστία”, “Greenpeace”, “Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων”.
Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο Αμαλία – Ελένη Χαίρη και έχει μία κόρη κι ένα γιο.
Τέλος, είναι κάτοχος Επαγγελματικού Πτυχίου Πολυκινητήριων Αεροσκαφών (ATPL credit, CPL/IR – Multi Engine) καθώς και Μονοκινητήριων Υδροπλάνων.

 

Αμαλία – Ελένη Χαίρη Τριπαμπούκη: Διευθύντρια Σπουδών Εκπαιδευτηρίου

Διδακτική εμπειρία 37 έτη

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1956. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Φιλοσοφικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κατεύθυνση Συστηματική Φιλοσοφία) για ειδίκευση στην Πολιτική Φιλοσοφία. Γνωρίζει Ιταλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Αγγλικά.
Ξεκίνησε την καριέρα της το 1982 ως καθηγήτρια Λατινικών, Θεωρίας και Μεθοδολογίας της Ιστορίας (Φιλοσοφία της Ιστορίας) και Ιστορίας. Έχει γράψει σχολικά βοηθήματα (για το Λύκειο) που έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, τις εκδόσεις ΓΡΗΓΟΡΗ και τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ (για το Γυμνάσιο). Ασχολείται με τη συγγραφή φιλοσοφικών και ιστορικών δοκιμίων, καθώς επίσης και με τη μετάφραση φιλοσοφικών έργων.
Παρακολουθεί συνεχώς συνέδρια και σεμινάρια σχετικά με τα επιστημονικά της αντικείμενα και τις μεθόδους διδασκαλίας τους και συμμετέχει με ανακοινώσεις σε παγκόσμια και διεθνή συνέδρια Φιλοσοφίας. Τον Οκτώβριο του 2003 παρακολούθησε την 32η Γενική Συνδιάσκεψη της UNESCO στο Παρίσι, συμμετέχοντας στην Επιτροπή για την Εκπαίδευση, στο Στρογγυλό Τραπέζι των Υπουργών Παιδείας των Κρατών – Μελών της UNESCO (ως παρατηρήτρια) και στην Επιτροπή για τις Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες.
Είναι μέλος των οργανώσεων “Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων”, “Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά”, “Διεθνής Αμνηστία”, “Greenpeace”, “Γιατροί Χωρίς Σύνορα”, “Διεθνής Φιλοσοφική Εταιρεία για την Ελληνική Φιλοσοφία”, “Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία”.
Είναι παντρεμένη με τον φιλόλογο Βασίλη Τριπαμπούκη και έχει μια κόρη κι ένα γιο.

 

Αϊβαλιώτου Ελένη | Διδακτική εμπειρία 17 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία – Αρχαιολογία με κατεύθυνση στην Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει άριστα την Αγγλική, Γαλλική και Ισπανική γλώσσα. Συμμετείχε σε ερευνητικό πρόγραμμα αρχαιολογικών ανασκαφών στη Νάξο υπό την αιγίδα της ΚΑ’ Εφορίας Αρχαιοτήτων. Διδάσκει φιλολογικά μαθήματα επί σειρά ετών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με τα Λατινικά και τη διδακτική τους. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

 

Αλεξίου Κωνσταντίνος | Διδακτική εμπειρία 10 έτη
Υποψήφιος Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας.
Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Ιστορία.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Πάντειου Πανεπιστημίου. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και έχει πιστοποίηση γνώσης Η/Υ. Διδάσκει Έκθεση και Ιστορία από το 2009. Από το 2011 μέχρι και σήμερα συνεργάζεται με το περιοδικό “Ιστορία” (εκδοτικός οίκος Πάπυρος) έχοντας μια σειρά δημοσιεύσεων σε θέματα που κινούνται στα πλαίσια της Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Είναι παντρεμένος.

 

Αρμένη Σοφία | Διδακτική εμπειρία 18 έτη
Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στις Σπουδές στην Εκπαίδευση.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα «Σπουδές στην Εκπαίδευση» του Ανοικτού Πανεπιστημίου με αντικείμενο διπλωματικής εργασίας: «Η ιδεολογική χρήση της Ιστορίας στην ελληνική εκπαίδευση: Οι «εθνικοί» Άλλοι στο εγχειρίδιο ιστορίας της Γ΄ Γυμνασίου». Εργάζεται από το 2000 στην ιδιωτική εκπαίδευση. Έχει γράψει εγχειρίδια για την Ιστορία, την Έκθεση και τη Λογοτεχνία. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με τη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων, καθώς και προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης με τίτλους: «Βασικές αρχές μαθησιακών δυσκολιών», «Ψηφιακή Εκπαίδευση» και «Εκπαίδευση με ενίσχυση κινήτρων στους μαθητές – Βασικές αρχές δημιουργικής διδασκαλίας». Γνωρίζει Αγγλικά. Είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες.

 

Βαντάνα Ναυσικά | Διδακτική εμπειρία 9 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική & Ψυχολογία με κατεύθυνση Παιδαγωγική στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά σε άριστο επίπεδο και Ισπανικά σε βασικό. Παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Εφαρμοσμένη Παιδαγωγική: Διδακτική –Προγράμματα Σπουδών» του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει ετήσιο πρόγραμμα επιμόρφωσης στην Ειδική Αγωγή στο ΠΤΔΕ της Αθήνας. Συμμετέχει με ανακοινώσεις σε συνέδρια σχετικά με θέματα Διδακτικής των Φιλολογικών μαθημάτων με βάση τις αρχές της βιωματικής μάθησης και της αξιοποίησης της Τέχνης στην Εκπαίδευση. Εργάζεται στο χώρο της φροντιστηριακής εκπαίδευσης από το 2009. Τέλος, ασχολείται ερασιτεχνικά με το χορό.

 

Βέβα Καλλιόπη | Διδακτική εμπειρία 35 έτη
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Αρχαίων Ελληνικών (Άγνωστο).
Υπεύθυνη Τάξης Γ Λυκείου.

Γεννήθηκε στη Σάμο. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ και ως ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών (Άγνωστο). Είναι υπεύθυνη τάξης Γ’ Λυκείου του Εκπαιδευτηρίου. Έχει συνεργαστεί με έγκριτους φιλολόγους στη συγγραφή φροντιστηριακών σημειώσεων και έχει γράψει “ΧΡΗΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ”, “ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ”, “ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ”, “ΛΕΞΙΚΟ ΡΗΜΑΤΩΝ” που εκδόθηκαν από τις εκδόσεις ΓΡΗΓΟΡΗ και έχει την επιμέλεια σε δύο ακόμα βιβλία του Εκπαιδευτηρίου. Παραδίδει μαθήματα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής. Παρακολουθεί συνέδρια και σεμινάρια. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

 

Γιαννακόπουλος Κωνσταντίνος | Διδακτική εμπειρία 24 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Υπήρξε ενεργό μέλος του Εργαστηρίου Ευρωπαϊκής Ιστορίας στα πλαίσια του οποίου δραστηριοποιήθηκε στην έρευνα και συγγραφή εργασιών σχετικά με την Ιστορία της Μεσοπολεμικής Γερμανίας και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Συμμετείχε στην οργάνωση διαλέξεων για τον Εθνικισμό καθώς και για τις Ελληνογερμανικές σχέσεις με τον Β’Π.Π. Παρακολούθησε και συμμετείχε σε σεμινάρια όπως αυτό για την “Ιστορία των Τραπεζών” (1993). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Ιστορίας Ιονίου Πανεπιστημίου με θέμα τις προσπάθειες ανασυγκρότησης στην μεταπολεμική Ελλάδα: η δωρεάν βοήθεια (Εφόδια Εξωτερικού). Από το 1997 ως το 2001 υπήρξε Επιστημονικός συνεργάτης του Ιστορικού Αρχείου της ΑΤΕ με αντικείμενο την καταγραφή, ομαδοποίηση και επεξεργασία των επίσημων εγγράφων της ΑΤΕ της περιόδου 1944-1954. Από το 1998 έως σήμερα διδάσκει σε φροντιστήρια, τα μαθήματα της Ιστορίας Θεωρητικής Κατεύθυνσης και Γενικής Παιδείας, της Β’ και Γ’ Λυκείου. Την περίοδο 2000-2004 υπήρξε σχολιαστής των θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι NET ενώ από το 2000 έως σήμερα δίνει τις απαντήσεις των θεμάτων των Πανελλαδικών στην σχετική ιστοσελίδα της ΕΡΤ καθώς και σε εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

 

Γκιόκα Ελίνα | Διδακτική εμπειρία 33 έτη
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ του μαθήματος Έκθεση – Έκφραση Γ’ Λυκείου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Γαλλικά και είναι κάτοχος Sorbonne II με ειδίκευση στην Κλασσική Γαλλική Λογοτεχνία. Ξεκίνησε την καριέρα της με τη διδασκαλία Αρχαίων Ελληνικών σε μαθητές της Γ΄ Λυκείου στα εκπαιδευτήρια ΚΩΣΤΕΑ – ΓΕΙΤΟΝΑ. Από το 1988 συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ως καθηγήτρια και ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ του μαθήματος Έκθεση – Έκφραση Γ’ Λυκείου του Εκπαιδευτηρίου. Είναι συγγραφέας σχολικών βοηθημάτων και επιμελήτρια των φροντιστηριακών εγχειριδίων στο παραπάνω μάθημα. Είναι μέλος του συλλόγου “Φίλοι της Αρχαιολογικής Εταιρίας” και παρακολουθεί συστηματικά διαλέξεις Καθηγητών Πανεπιστημίου με θέματα σχετικά με την Ελληνική Ιστορία, Παράδοση, Γλώσσα και Πολιτισμό. Παρακολουθεί συστηματικά σεμινάρια για την Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία και τις διδακτικές μεθόδους αυτών. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

 

Γκοτσοπούλου Αναστασία | Διδακτική εμπειρία 27 έτη
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Λατινικών Β’ Λυκείου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Γαλλικά, επίπεδο Sorbonn II με ειδίκευση στη μετάφραση, και Computer, κάτοχος ECDL Expert. Είναι ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Λατινικών Β’ Λυκείου του Εκπαιδευτηρίου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Διδακτικής της Ιστορίας. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Επισκόπου Βάσω | Διδακτική εμπειρία 23 έτη

Γεννήθηκε στη Λειβαδιά Βοιωτίας. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά, Γαλλικά και Computer. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Ψυχολογίας των Ομάδων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έχει λάβει μέρος στη συγγραφή Συντακτικού της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και βιβλίων για τα Αρχαία και Λατινικά της Β’+ Γ’ Λυκείου και κειμένων της Ν. Λογοτεχνίας της Γ’ Λυκείου. Είναι στη συγγραφική ομάδα του βιβλίου ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ. Έχει δημοσιεύσει θέματα Λατινικών στην Ελευθεροτυπία. Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο.

 

Ζούπου Αθηνά | Διδακτική εμπειρία 27 έτη
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ιστορίας.

Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι. Σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά. Από το 1994 συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ διδάσκοντας Ιστορία. Είναι ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ιστορίας του Εκπαιδευτηρίου. Παρακολουθεί συστηματικά σεμινάρια Ιστορίας και Διδακτικής της Ιστορίας. Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο.

 

Θεοχάρη Σούλα | Διδακτική εμπειρία 34 έτη
Γεννήθηκε στη Βατσουνιά Καρδίτσας. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1988 συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ διδάσκοντας Αρχαία Ελληνικά. Είναι συγγραφέας σχολικών βοηθημάτων, καθώς και “Γραμματικής Αρχαίας Ελληνικής” και “Ασκήσεις Γραμματικής”, σε συνεργασία με τη Βέβα Καλλιόπη, που εκδόθηκαν από τις εκδόσεις Γρηγόρη. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια. Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά.

 

Κακούρη Ζέτα | Διδακτική εμπειρία 20 έτη
Υπεύθυνη Τάξης Β’ Λυκείου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Συμμετείχε σε Ερευνητικό Πρόγραμμα Ανασκαφών στην Κνωσσό υπό την αιγίδα της ΚΔ’ Εφορίας Αρχαιοτήτων. Παρακολουθεί συστηματικά Σεμινάρια για την Ελληνική Γλώσσα και τη Διδακτική της. Συνεργάστηκε με φροντιστήρια στην Αθήνα από το 1997. Είναι Υπεύθυνη Τάξης Β’ Λυκείου του Εκπαιδευτηρίου. Είναι παντρεμένη και έχει μία κόρη.

 

Καλογεράκη Ευαγγελία | Διδακτική εμπειρία 27 έτη

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε Μαθηματικά στη Μαθηματική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά και Γερμανικά. Άρχισε να διδάσκει από το 1992 σε φροντιστήρια του Ηρακλείου και στη συνέχεια στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ως ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Μαθηματικών. Είναι συγγραφέας πλήθους βοηθημάτων. Είναι Πτυχιούχος Πληροφορικής ΤΕΙ Καβάλας και Μέλος της Μαθηματικής Εταιρείας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με θέμα τη Διδακτική των Μαθηματικών, τόσο στη Μαθηματική Εταιρεία, όσο και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Ζεκάκειου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου. Παμψηφεί εκλεγμένη για την Ένωση Γονέων όλων των σχολείων του Αμαρουσίου. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

 

Καραγιάννη Δέσποινα | Διδακτική εμπειρία 11 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία με κατεύθυνση στη γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολουθεί προπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά και έχει πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ. Συμμετέχει ενεργά σε σεμινάρια Ειδικής Αγωγής και Δημιουργικής σκέψης του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως και σε σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια σχετικά με την Ελληνική γλώσσα και τη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Παραδίδει μαθήματα της ελληνικής ως ξένη γλώσσα σε πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας. Συνεργάζεται με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ από το 2006.

 

Καραχάλιου Ιωάννα | Διδακτική εμπειρία 27 έτη
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Έκθεσης Β’ Λυκείου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία – Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά. Παρακολουθεί ανελλιπώς επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με τη Γλώσσα, τη Λογοτεχνία, τα Λατινικά και τη διδακτική τους. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ, ως ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Έκθεσης Β’ Λυκείου του Εκπαιδευτηρίου. Είναι συγγραφέας βιβλίων και σχολικών βοηθημάτων για την Έκθεση-‘Εκφραση, το 2004 εκδόθηκε από τις εκδόσεις ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ το βιβλίο της “Υπερσύγχρονο Λεξικό Εννοιών” και το 2008 από τις εκδόσεις “ΓΡΗΓΟΡΗ” το “Έκθεση-‘Εκφραση Β’ Λυκείου”. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

 

Κεφαλωνίτου Κατερίνα | Διδακτική εμπειρία 18 έτη
Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Κλασσική Φιλολογία.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια έκανε Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Κλασσική Φιλολογία στο Open University της Αγγλίας. Δίδαξε σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία αποκτώντας εξειδίκευση στη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών και των λατινικών. Παράλληλα, συνέγραψε φροντιστηριακά βιβλία επί των διδακτικών της αντικειμένων. Κατά τη διάρκεια της καθηγητικής της πορείας παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων σχετικών με την ψυχολογία του εφήβου και την αποτελεσματική διδασκαλία. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη.

 

Κολιαλής Θάνος | Διδακτική εμπειρία 20 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι συγγραφέας επιστημονικών δοκιμίων και σχολικών βοηθημάτων καθώς και του έργου “Λεξικό Ρημάτων” σε συνεργασία με την Καλλιόπη Βέβα που έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Γρηγόρη. Συμμετείχε σε ερευνητικό πρόγραμμα του τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που αφορούσε στη διδασκαλία σε μικρή ομάδα με το παιδοκεντρικό μοντέλο. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Κολιαλής Στέλιος | Διδακτική εμπειρία 15 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Διδάσκει Ιστορία και Αρχαία. Ασχολείται με τη μετάφραση ξενόγλωσσων επιστημονικών κειμένων. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά. Επίσης έχει πιστοποίηση διδασκαλίας Η/Υ (MICROSOFT) MASTER INSTRUCTOR.

 

Κονταράτου Ειρήνη | Διδακτική εμπειρία 27 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά. Έχει γράψει σχολικά βοηθήματα για τα Λατινικά Β’ & Γ’ Λυκείου και Συντακτικό της Λατινικής Γλώσσας. Συνεργάστηκε με φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και παραδίδει μαθήματα σε φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με τις μαθησιακές δυσκολίες των μαθητών, καθώς και τις διδακτικές μεθόδους των φιλολογικών μαθημάτων. Είναι παντρεμένη και έχει ένα παιδί.

 

Κοσκινά Βιολέττα | Διδακτική εμπειρία 26 έτη
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Λογοτεχνίας.

Υπεύθυνη Τάξης Αποφοίτων.

Γεννήθηκε στο Άργος. Σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ και είναι ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ για το μάθημα της Λογοτεχνίας και Υπεύθυνη Τάξης Αποφοίτων του Εκπαιδευτηρίου, έχει γράψει σχολικά βοηθήματα και συμμετέχει στην ομάδα που επιμελείται τα εγχειρίδια με την αναλυτική παρουσίαση των λογοτεχνικών κειμένων. Παρακολουθεί ανελλιπώς επιστημονικά και επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με τη Γλώσσα, τη Λογοτεχνία και τη διδακτική τους.

 

Κουτσονίκου Δέσποινα-Ασημίνα | Διδακτική εμπειρία 6 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία με κατεύθυνση στη Γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά και έχει πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ. Συμμετέχει συστηματικά σε σεμινάρια σχετικά με την εκπαίδευση και την ψυχολογία. Κάνει εξ αποστάσεως μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας στο τμήμα ΜΒΑ (Μanagement Βusiness Αdministration). Συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με την Εκπαίδευση Θεωρητικό.

 

Λαγού Ευαγγελία | Διδακτική εμπειρία 20 έτη

Γεννήθηκε στη Ρόδο. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων. Συνεργάζεται από το 1997 με φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ασχολείται με τη διδασκαλία της Έκθεσης – Έκφρασης. Παρακολουθεί επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με τη διδασκαλία σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και τα κίνητρα στη μαθησιακή διαδικασία.

 

Λιναρίτη Νίνα | Διδακτική εμπειρία 18 έτη
Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στις Νέες Τεχνολογίες Εκπαίδευσης.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο University of Manehester της Μ. Βρετανίας με αντικείμενο τις Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση (Μ. Ed. in Information and Communication Teehnology). Γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια/ημερίδες σχετικά με τη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων. Υπήρξε υπότροφος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Λυμπούση Μαρία | Διδακτική εμπειρία 15 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια με θέμα “Διδακτική της Γαλλικής και Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις”. Γνωρίζει και την Αγγλική Γλώσσα. Συνεργάζεται από το 2000 με φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

 

Μαργιώλου Γιώτα | Διδακτική εμπειρία 18 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και συμμετέχει ανελλιπώς σε επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με τη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Αρχαίων. Είναι παντρεμένη και έχει ένα παιδί. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Ματζοράκη Σπάρτη | Διδακτική εμπειρία 17 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και Γερμανικά, επίπεδο Grosses Deutsehes Spraohdiplom. Από το 2002 εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση ως καθηγήτρια Έκθεσης και Αρχαίων Ελληνικών (Άγνωστο) και ως υπεύθυνη για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών. Είναι συγγραφέας φροντιστηριακών σημειώσεων για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών (Άγνωστο) της Β’ και της Γ’ Λυκείου και για τα Αρχαία Ελληνικά της Α’ Λυκείου. Παρακολουθεί επιμορφωτικά σεμινάρια. Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Μήλας Κώστας | Διδακτική εμπειρία 20 έτη
Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στη Φιλοσοφία.

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σπούδασε Φιλοσοφία στο Τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές στον Τομέα Φιλοσοφίας του Τμήματος Φ.Π.Φ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Ελληνική Φιλοσοφία – Φιλοσοφία των Επιστημών. Είναι υπότροφος του Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. και του ΙΚΥ. Παράλληλα ασχολείται με την Παιδαγωγική Ψυχολογία. Γνωρίζει Γερμανικά. Είναι συγγραφέας επιστημονικών δοκιμίων και σχολικού βοηθήματος για τη Φιλοσοφία. Έχει δώσει διαλέξεις και συμμετέχει σε συνέδρια με ανακοινώσεις.

 

Μορφοπούλου Βασιλική | Διδακτική εμπειρία 16 έτη
Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στη Γλωσσολογία.

Γεννήθηκε στο Μαρούσι. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει σπουδές γερμανικής γλώσσας και πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης ως υπότροφος του D.A.A.D. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο διεπιστημονικό – διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα (Ε.Κ.Π.Α. και Ε.Μ.Π.) στην “Τεχνογλωσσία”. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και Γερμανικά, και έχει πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ. Εργάζεται από το 1998 σε φροντιστήρια και σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Είναι συγγραφέας επιστημονικών δοκιμίων και συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα Αρχαίας Ελληνικής Θεματογραφίας με την ανάλυση φιλοσοφικών κειμένων. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, τον επαγγελματικό προσανατολισμό και με θέματα κλασσικής φιλολογίας. Από τό 2013 παρακολουθεί σεμινάρια επίκαιρου ενδιαφέροντος όπως σχολικός εκφοβισμός, εθισμός στο διαδίκτυο, μαθησιακές δυσκολίες που διενεργούνται από τον όμιλο της UNESCO. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

 

Μούρτος Αλέξανδρος | Διδακτική εμπειρία 18 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι τελειόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά. Από το 2001 διδάσκει τα μαθήματα της Ιστορίας Προσανατολισμού και Γενικής Παιδείας. Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2013, 2016 και 2017 παρουσίασε τις απαντήσεις των θεμάτων της Ιστορίας στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ. Την περίοδο 2004-2012 υπήρξε σχολιαστής των θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84». Έχει δημοσιεύσει προτεινόμενα θέματα Ιστορίας στις εφημερίδες «Έθνος» και «Ελεύθερος Τύπος». Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο.

 

Μουτάφη Μαρούσα | Διδακτική εμπειρία 18 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται από το 1999 σε φροντιστήρια. Γνωρίζει Γερμανικά και Αγγλικά σε επίπεδο διδασκαλίας. Ασχολείται με τη μετάφραση στα Αγγλικά και Γερμανικά. Από το 2008 είναι ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών.

 

Μουτάφη Σοφία | Διδακτική εμπειρία 17 έτη
Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στη Γλωσσολογία.

και Διεπαφές Διδακτικής του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε με υποτροφία ως αριστούχος Γερμανική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γνωρίζει και Αγγλικά. Εργάζεται από το 1999 σε φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών (διδασκαλία όλων των επιπέδων). Είναι συγγραφέας βιβλίων για τη Γερμανική Γλώσσα και βοηθήματος για την προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις στα Γερμανικά. Από το 2008 είναι ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών. Είναι παντρεμένη.

 

Παπαϊωάννου Άννα | Διδακτική εμπειρία 21 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει φιλολογικά μαθήματα 12 χρόνια. Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά. Συμμετέχει σε σεμινάρια με αντικείμενο τη Διδακτική Αρχαίων και Νέων Ελληνικών. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Παπανδρεοπούλου Γεωργία | Διδακτική εμπειρία 11 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά, επίπεδο Diploma Di Lingua Italiana. Είναι κάτοχος πιστοποιητικού γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Έχει παρακολουθήσει συστηματικά επιμορφωτικά σεμινάρια με αντικείμενο την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και τη διδακτική της στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και διαλέξεις με θέματα Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Παρνασσό Πέννυ | Διδακτική εμπειρία 17 έτη
Υποψήφια Διδάκτωρ.
Υπεύθυνη Τάξης Α’ Λυκείου.
Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στον Εκπαιδευτικό Σχεδίασμά και τη Διδασκαλία.
Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στις Δημόσιες Σχέσεις
.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα “Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου”, με κατεύθυνση στον εκπαιδευτικό σχεδίασμά και τη διδασκαλία. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Δημόσιες Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Nottingham Trent. Ξεκίνησε τη διδακτορική διατριβή της στη Διδακτική της Γλώσσας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Υπεύθυνη Τάξης Α’ Λυκείου του Εκπαιδευτηρίου. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε συνέδρια και ημερίδες σχετικά με τη Διδακτική. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά. Παρακολουθεί τη διεθνή βιβλιογραφία και επιμορφωτικά σεμινάρια σε θέματα Παιδαγωγικής και Διδακτικής των Αρχαίων και Νέων Ελληνικών. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

 

Πατσούρα Σοφία | Διδακτική εμπειρία 24 έτη

Γεννήθηκε στη Λαμία. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με τη διδακτική των Αρχαίων Ελληνικών. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή των βιβλίων “Ομηρικό Λεξικό”, “Λεξικό Ρημάτων των Αρχαίων Ελληνικών”, ενώ έκανε τη φιλολογική επιμέλεια στην εκπαιδευτική σειρά βιβλίων “Αναλυτική” των εκδόσεων ΝΤΟΥΖΓΟΣ και ΣΙΑ. Διαθέτει πλούσια συγγραφική δραστηριότητα σε φροντιστηριακές σημειώσεις. Διδάσκει σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης των Αθηνών από το 1995.

 

Παύλου Ζαχαρούλα | Διδακτική εμπειρία 22 έτη
Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Βυζαντινή Φιλολογία.
Υποψήφια Διδάκτωρ στο τμήμα Βυζαντινής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, λαμβάνοντας πτυχίο με κατεύθυνση Ιστορίας. Από το πρώτο έτος της φοίτησής της (1996) επιδόθηκε στην διδασκαλία των μαθημάτων της έκθεσης και των αρχαίων ελληνικών. Μετά από επιτυχή συμμετοχή της στον ΑΣΕΠ δίδαξε για τρία χρόνια σε Λύκεια της Κηφισιάς και του Νέου Ηρακλείου. Έχει διδάξει σε φροντιστήρια της Αττικής. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια διδακτικής των μαθημάτων ειδίκευσής της, επικαιροποιώντας τις γνώσεις της.  Μετά από γραπτές και προφορικές εξετάσεις εισήχθη στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος βυζαντινής φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Έχει συμμετάσχει σε μεταγραφή χειρόγραφων στο πλαίσιο απόκτησης του μεταπτυχιακού διπλώματος. Το χρονικό διάστημα της  εκπόνησης της διατριβής της έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και προετοιμάζει την δημοσίευση των ανακοινώσεών της. Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά. Συνεργάζεται πια αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Πετρούτσου Βιολέττα | Διδακτική εμπειρία 26 έτη
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Αρχαίων Ελληνικών Β’ Λυκείου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ και ως καθηγήτρια και ως Σύμβουλος Αρχαίων Ελληνικών Β’ Λυκείου. Συμμετέχει στη συγγραφική ομάδα σχολικών βοηθημάτων για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών στη Β΄ Λυκείου. Είναι παντρεμένη.

 

Σιχλιμίρη Στασινή | Διδακτική εμπειρία 27 έτη
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Αρχαίων Ελληνικών (Γνωστού).

Υπεύθυνη Τάξης Γ’ Λυκείου.

Γεννήθηκε στα Γιάννενα. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ως καθηγήτρια και είναι ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών. Επίσης Υπεύθυνη Τάξης Γ Λυκείου του Εκπαιδευτηρίου. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ως εισηγήτρια σε σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού που διοργανώνει κάθε χρόνο το φροντιστήριο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ. Έχει συγγράφει πλήθος σχολικών βοηθημάτων για το μάθημα των Αρχαίων (Θεματογραφίες, Γραμματική και Ασκήσεις Αρχαίας Ελληνικής, Αναλύσεις Κειμένων), τρία από τα οποία (Θουκυδίδη «Περικλέους Επιτάφιος», Αριστοτέλη «Ηθικά Νικομάχεια» και Αριστοτέλη «Πολιτικά») εκδόθηκαν από τις εκδόσεις ΓΡΗΓΟΡΗ. Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη.

 

Σκούρτη Γεωργία | Διδακτική εμπειρία 25 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της απέσπασε υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών λόγω  των υψηλών επιδόσεων της. Από το 1993 διδάσκει το μάθημα της Έκθεσης και της Λογοτεχνίας σε φροντιστήρια της Αθήνας. Γνωρίζει άριστα την Αγγλική και Ιταλική γλώσσα και έχει κάνει πολυετείς μουσικές σπουδές στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Σχολικής Ψυχολογίας στο Ανοιχτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Αθηνών.  Συμμετέχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και επιμορφώνεται συνεχώς στο γνωστικό της αντικείμενο. Είναι παντρεμένη.

 

Σπηλιωτόπουλος Σπύρος | Διδακτική εμπειρία 9 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά και έχει πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ. Συμμετέχει ενεργά σε σεμινάρια Διδακτικής Φιλολογικών Μαθημάτων. Από το 2009 συνεργάζεται με Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης. Έχει ασχοληθεί με τη φιλολογική επιμέλεια βιβλίων και στα πλαίσια σπουδών Δημοσιογραφίας έχει συγγράφει άρθρα ποικίλου περιεχομένου, κάποια εκ των οποίων έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες.

 

Στεφοπούλου Αιμιλία | Διδακτική εμπειρία 34 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Βυζαντινή και Νεοελληνική Φιλολογία στο Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Γαλλικά. Άρχισε να διδάσκει από το 1985 σε αθηναϊκά φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία και από το 2003 αποκλειστικά στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ. Είναι συγγραφέας σχολικού βοηθήματος για τη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

 

Τσιρογιαννάκη Τάνια | Διδακτική εμπειρία 27 έτη
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Λατινικών Γ’ Λυκείου.

Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου Κλασσικής Φιλολογίας.

Γεννήθηκε στην Καβάλα. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε εξάμηνη υποτροφία του προγράμματος ERASMUS για το Πανεπιστήμιο Leeds της Αγγλίας. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Κλασσική Φιλολογία στο School of Classics του Πανεπιστημίου Leeds της Αγγλίας, με υποτροφία του πανεπιστημίου, κοντά στον διεθνούς φήμης κλασσικό φιλόλογο W. G. Arnott και απέκτησε το μεταπτυχιακό δίπλωμα Master of Arts. Είναι μέλος του London Classical Society. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα και έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια μεταξύ των οποίων το 3° & 4° Liverpool Latin Seminar, σχετικά με την πρόσληψη της Νέας Κωμωδίας του Μενάνδρου από τους μεγάλους Λατίνους Κωμωδιογράφους. Από το 1992 εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση ως καθηγήτρια και υπεύθυνη του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών και των Λατινικών. Είναι συγγραφέας σχολικών βοηθημάτων για το μάθημα των Λατινικών. Είναι ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Λατινικών Γ Λυκείου του Εκπαιδευτηρίου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Επιμέλειας και Διόρθωσης Κειμένου του ΕΚΕΒΙ, καθώς και Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης με θέμα “Βασικές Αρχές Μαθησιακών Δυσκολιών”. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι παντρεμένη και έχει δύο γιους.

 

Φυτιλά Άννα – Μαρία | Διδακτική εμπειρία 22 έτη

Γεννήθηκε στη Νίκαια. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά. Παρακολούθησε διετές σεμινάριο Παλαιογραφίας στο Μ.Ι.Ε.Τ. Εργάστηκε στο χώρο των εκδόσεων και σε διορθώσεις κειμένων και μετάφρασης. Εργάζεται από το 1996 σε φροντιστήρια της Αθήνας και από το 2004 και στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

 

Χαϊντούτης Ηλίας | Διδακτική εμπειρία 23 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά. Εργάζεται από το 1996 σε φροντιστήρια της Αθήνας και από το 2006 και στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια διδασκαλίας Αρχαίων Ελληνικών. Συμμετέχει στη συγγραφή Θεματογραφίας Γ’ Λυκείου που εκδίδεται από το 2015. Είναι παντρεμένος και έχει τρεις κόρες.

 

Χατζάκη Δόξα | Διδακτική εμπειρία 15 έτη
Υποψήφια Διδάκτωρ.
Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στον Εκπαιδευτικό Σχεδίασμά.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών “Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου” με κατεύθυνση “Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός και Διδασκαλία”. Ξεκινά διδακτορικό στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Διδακτική της Έκθεσης. Συμμετέχει σε συνέδρια και σεμινάρια για τη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων με σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους διδασκαλίας και για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, για τα κίνητρα στη μαθησιακή διαδικασία και για τη διδασκαλία σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. Παράλληλα είναι Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων σε προγράμματα δια βίου μάθησης της Ε.Ε. σε ενότητες όπως: «Αποτελεσματική Διδασκαλία – Διδασκαλία σε τάξεις μικτής ικανότητας – Ομαδοσυνεργατική Διδασκαλία», «Ενδοσχολικός Εκφοβισμός στις διαπροσωπικές σχέσεις και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης». Έχει γράψει εγχειρίδια για την Έκθεση και τη Νεοελληνική λογοτεχνία. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά. Συνεργάζεται με φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης της Αθήνας. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων (ΠΕΦ.), της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και πρώην Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Κρητών Αμαρουσίου.

 

Ψαρίδης Κώστας | Διδακτική εμπειρία 33 έτη

Γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Βιολογία στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά. Εργάζεται από το 1987 σε αθηναϊκά φροντιστήρια και από το 2005 και στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ. Είναι παντρεμένος.