H ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ λόγω της ιστορίας της και των ποιοτικών και ποσοτικών μεγεθών της είναι πόλος έλξης διακεκριμένων καθηγητών.

Η επιλογή τους γίνεται με αυστηρά κριτήρια και με βάση:

Την άρτια επιστημονική τους κατάρτιση

Το συγγραφικό τους έργο

Την εμπειρία διδασκαλίας σε αίθουσα

Το ανθρωπιστικό και παιδαγωγικό τους υπόβαθρο

Όλοι οι καθηγητές του Εκπαιδευτηρίου μας είναι επαγγελματίες του χώρου και συγγραφείς βιβλίων.

Φυσικά ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα και την ιδιαίτερη μέθοδο προσέγγισης των παιδιών.

Όλοι όμως έχουν κοινή την Αγάπη, την Υπομονή και την Επιμονή γι’ αυτό που κάνουν: Μάθημα!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

 

Αθανασιάδη Αγγελική | Διδακτική εμπειρία 24 έτη
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά. Από το 1999 έως σήμερα διδάσκει σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία τα μαθήματα των Νέων και Αρχαίων Ελληνικών. Επίσης, απασχολείται με τη διόρθωση – επιμέλεια κειμένων και την επιμέλεια λημματογραφίας σε Λεξικά της Ελληνικής Γλώσσας. Παρακολουθεί συστηματικά ημερίδες και επιμορφωτικά σεμινάρια για τη διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας.

 

Αϊβαλιώτου Ελένη | Διδακτική εμπειρία 22 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία – Αρχαιολογία με κατεύθυνση στην Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει άριστα την Αγγλική, Γαλλική και Ισπανική γλώσσα. Συμμετείχε σε ερευνητικό πρόγραμμα αρχαιολογικών ανασκαφών στη Νάξο υπό την αιγίδα της ΚΑ’ Εφορίας Αρχαιοτήτων. Διδάσκει φιλολογικά μαθήματα επί σειρά ετών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με τα Λατινικά και τη διδακτική τους και έχει μετεκπαιδευτεί στην Κοινωνιολογία στο ΕΚΠΑ. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ. 

 

Ακτσιαλή Τζώρτζια | Διδακτική εμπειρία 23 έτη
Κάτοχος μεταπτυχιακού Τίτλου στη διδασκαλία και την αξιολόγηση της Ελληνικής

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων και εισήχθη στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στο τμήμα Φιλολογίας, στον τομέα Γλωσσολογίας. Εκπόνησε πτυχιακή εργασία στην Ψυχογλωσσολογία της Μάθησης και την αξιοποίηση της γνωστικής θεωρίας στη διδακτική πράξη. Συνέχισε τις σπουδές της στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ειδίκευσης «Θεωρία και Πράξη της Διδασκαλίας και Αξιολόγησης, στο οποίο ολοκλήρωσε τις σπουδές της με βαθμό «Άριστα». Εργάστηκε στις εκδόσεις Λιβάνη ως επιμελήτρια στα διδακτικά βοηθήματα των Λατινικών της Β’ και Γ’ Λυκείου. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Εργάζεται από το 2000 σε φροντιστήρια της Αθήνας και παρακολουθεί επιμορφωτικά σεμινάρια για τη Διδακτική της Γλώσσας.

 

Αλεξίου Κωνσταντίνος | Διδακτική εμπειρία 15 έτη
Υποψήφιος Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας
Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Ιστορία

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Πάντειου Πανεπιστημίου. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και έχει πιστοποίηση γνώσης Η/Υ. Διδάσκει Έκθεση και Ιστορία από το 2009. Από το 2011 μέχρι και σήμερα συνεργάζεται με το περιοδικό “Ιστορία” (εκδοτικός οίκος Πάπυρος) έχοντας μια σειρά δημοσιεύσεων σε θέματα που κινούνται στα πλαίσια της Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Αλεξοπούλου Νίτσα | Διδακτική εμπειρία 16 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλολογία στο τμήμα Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στη Μεσαιωνική και Νεοελληνική Φιλολογία. Ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εξειδικευμένης επιμόρφωσης 400 ωρών στη Σχολική Ψυχολογία στο ΕΛ.ΚΕ.ΔΙ.Μ. Γνωρίζει Αγγλικά. Παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Σύγχρονες Τάσεις στη Γλωσσολογία για Εκπαιδευτικούς» στο ΕΑΠ.

 

Αντωνιάδη Θεοδώρα | Διδακτική εμπειρία 34 έτη

Γεννήθηκε στη Λακωνία. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά. Έχει συγγράψει φροντιστηριακά βιβλία (Θεματογραφίες, Συντακτικό) για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή φροντιστηριακών βοηθημάτων για τη Νεοελληνική γλώσσα και Λογοτεχνία. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια για τα Αρχαία Ελληνικά και τη Διδακτική τους, καθώς και σχετικά με θέματα Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Εργάζεται από το 1989 σε φροντιστήρια της Αθήνας.

 

Βάρης Βασίλης | Διδακτική εμπειρία 28 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Φυσική στο τμήμα Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών στο Πανεπιστήμιο του Colorado. Είναι άριστος γνώστης της Αγγλικής και γνωρίζει Γαλλικά. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στον τομέα της Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων και στην εφαρμογή ηλεκτρονικών συστημάτων στον τομέα της εκπαίδευσης. Απασχολείται στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευση, Ελληνόφωνης και Αγγλόφωνης (Ι.Β.) με ειδίκευση στο μάθημα της Φυσικής. Έχει συγγραφικό έργο στο μάθημα της Φυσικής για όλες τις τάξεις του Λυκείου.

 

Βέβα Καλλιόπη | Διδακτική εμπειρία 39 έτη
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Αρχαίων Ελληνικών (Άγνωστο)
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΑΞΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

Γεννήθηκε στη Σάμο. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά. Έχει συνεργαστεί με έγκριτους φιλολόγους στη συγγραφή πολλών βιβλίων. Έχει γράψει τα βιβλία “ΧΡΗΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ”, “ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΩΝ”, “ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ”, “ΛΕΞΙΚΟ ΡΗΜΑΤΩΝ” που εκδόθηκαν από τις Εκδόσεις ΓΡΗΓΟΡΗ και έχει την επιμέλεια σε δύο ακόμα βιβλία του Εκπαιδευτηρίου, “ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ” και “ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ”. Παραδίδει μαθήματα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής. Παρακολουθεί Συνέδρια και Σεμινάρια. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Γιαννακόπουλος Κωνσταντίνος | Διδακτική εμπειρία 29 έτη
Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Υπήρξε ενεργό μέλος του Εργαστηρίου Ευρωπαϊκής Ιστορίας, στα πλαίσια του οποίου δραστηριοποιήθηκε στην έρευνα και συγγραφή εργασιών Ιστορικού περιεχομένου. Από το 1997 ως το 2001 υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης του Ιστορικού Αρχείου της ΑΤΕ με αντικείμενο την καταγραφή, ομαδοποίηση και επεξεργασία των επίσημων εγγράφων της ΑΤΕ της περιόδου 1944-1954. Από το 1996 έως σήμερα διδάσκει σε φροντιστήρια, το μάθημα της Ιστορίας της Β’ και Γ’ Λυκείου. Την περίοδο 2000-2004 υπήρξε σχολιαστής των θεμάτων των Εξετάσεων στην Κρατική Τηλεόραση – ΝΕΤ, ενώ από το 2000 έως το 2007 έδινε τις απαντήσεις των θεμάτων των Πανελλαδικών στην σχετική ιστοσελίδα της ΕΡΤ καθώς και σε εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Γκιόκα Ελίνα | Διδακτική εμπειρία 38 έτη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αριστούχος του Αρσακείου Εκάλης και πτυχιούχος Κλασσικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Γαλλικά. Ξεκίνησε την καριέρα της στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα. Εργάζεται στην “ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ” ως καθηγήτρια εξειδικευμένη στην Νέα Ελληνική Γλώσσα. Έχει διατελέσει Σύμβουλος του μαθήματος επί 26 έτη. Επιμελήθηκε τη συγγραφή οκτώ εκπαιδευτικών εγχειριδίων και παρακολουθεί σεμινάρια για τη Γλώσσα, την Τέχνη και τη Φιλοσοφία. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Γκοτσοπούλου Αναστασία | Διδακτική εμπειρία 32 έτη
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ιστορίας

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στην Κοινωνιολογία. Γνωρίζει Γαλλικά, επίπεδο Sorbonne II με ειδίκευση στη μετάφραση, και Computer, κάτοχος ECDL Expert. Έχει διδάξει Ιστορία και Κοινωνιολογία σε Ιδιωτικά Σχολεία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Διδακτικής της Ιστορίας. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Γκουλέτσα Χρυσούλα | Διδακτική εμπειρία 11 έτη
Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στις Σπουδές στην Εκπαίδευση

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις “Σπουδές στην Εκπαίδευση” του ΕΑΠ. Βαθμολογήθηκε με άριστα στην διπλωματική εργασία της με τίτλο: “Γλωσσική επαφή στο σχολείο μέσα από συνθήκες πολιτισμικής ετερότητας. Συνέπειες και επιδράσεις της γλωσσικής διαφοροποίησης στην ένταξη ή τον αποκλεισμό των αλλοδαπών μαθητών”. Ολοκλήρωσε το πρόγραμμα 180 ωρών στην εξειδικευμένη επιμόρφωση στην “Ειδική αγωγή και εκπαίδευση: Διαγνωστική, Θεραπευτική, Συμβουλευτική” και στην “διαπαιδαγώγηση στην εφηβική ηλικία στο ΕΚΠΑ. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και έχει πιστοποιημένη γνώση Η/Υ.

 

Επισκόπου Βάσω | Διδακτική εμπειρία 28 έτη

Γεννήθηκε στη Λειβαδιά. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Ψυχολογίας των Ομάδων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έχει λάβει μέρος στη συγγραφή Συντακτικού της Αρχαίας Ελληνικής και βιβλίων για τα Λατινικά και την Λογοτεχνία. Παρακολουθεί Σεμινάρια διδακτικής. Είναι στη συγγραφική ομάδα του βιβλίου ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Ζέρβας Διαμαντής | Διδακτική εμπειρία 17 έτη
Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου Κλασικής Φιλολογίας
Ακαδημαϊκός Σύμβουλος στην Εκπαίδευση Πανεπιστημιακό

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του ΕΚΠΑ με ειδίκευση στην Αρχαία Ελληνική φιλολογία. Συνεργάστηκε με το National Geographic Ελλάδας, όπου εξέδωσε στην σειρά “Αρχαίοι Έλληνες Συγγραφείς” αρκετούς τόμους. Ασχολείται με την μετάφραση του αρχαίου δράματος και την λογοτεχνική κριτική. Βιβλιοκρισίες του έχουν φιλοξενηθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά. Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια σχετικά με το αρχαίο δράμα και την αρχαϊκή λυρική ποίηση. Παραδίδει μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών σε φοιτητές Φιλοσοφικών σχολών. Από το 2019 είναι Ακαδημαϊκός Σύμβουλος και διδάσκων στο εκπαιδευτήριο Εκπαίδευση Πανεπιστημιακό. Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά.

 

Ζιάκα Πετρίνα | Διδακτική εμπειρία 11 έτη
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση” στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά. είναι κάτοχος ECDL. Έχει διδάξει, απασχοληθεί στο Πειραματικό Λύκειο ΕΚΠΑ, στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής και στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αναβρύτων. Έχει επιμορφωθεί και ασχολείται με διόρθωση και επιμέλεια κειμένων. Παρακολουθεί συστηματικά ημερίδες και επιμορφωτικά σεμινάρια για τη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων και τις μαθησιακές δυσκολίες. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Ζούπου Αθηνά | Διδακτική εμπειρία 32 έτη
Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι. Σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά. Παρακολουθεί συστηματικά σεμινάρια Ιστορίας και Διδακτικής της Ιστορίας. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Ιωάννου Αφροδίτη | Διδακτική εμπειρία 11 έτη
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου με κατεύθυνση: Διδασκαλία Ανθρωπιστικών Αντικειμένων και Εκπαιδευτική Αξιολόγηση” στο ΕΚΠΑ και ειδίκευση στη Διδακτική της Νέας ελληνικής γλώσσας και στη διαχείριση του γλωσσικού λάθους. Γνωρίζει άριστα την αγγλική γλώσσα. Έχει απασχοληθεί στο πλαίσιο παροχής επικουρικού διδακτικού έργου/ πρακτική άσκηση στο 1ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών αλλά και σε άλλα πρότυπα πειραματικά σχολεία. Έχει επιμορφωθεί και ασχοληθεί με τη διόρθωση – επιμέλεια κειμένων. Παρακολουθεί συστηματικά ημερίδες και επιμορφωτικά σεμινάρια για τη διδακτική της Νέας και Αρχαίας ελληνικής γλώσσας. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Κακούρη Ζέτα | Διδακτική εμπειρία 25 έτη
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Έκθεσης

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Συμμετείχε σε Ερευνητικό Πρόγραμμα Ανασκαφών στην Κνωσσό υπό την αιγίδα της ΚΔ’ Εφορίας Αρχαιοτήτων. Παρακολουθεί συστηματικά Σεμινάρια για την Ελληνική Γλώσσα και τη Διδακτική της. Μετεκπαιδεύτηκε στο ΕΑΠ στο πρόγραμμα “Διασφάλιση και Διαχείριση Ποιότητας στην Εκπαίδευση” Συνέγραψε σειρά βιβλίων Έκθεσης σύμφωνα με το Νέο Σύστημα. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Καλογεράκη Ευαγγελία | Διδακτική εμπειρία 32 έτη
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Θετικών Μαθημάτων

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε στο Μαθηματικό Τμήμα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επιπλέον είναι πτυχιούχος Πληροφορικής και μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γερμανικά. Διδάσκει στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ από το 1993. Είναι συγγραφέας πλήθους βοηθημάτων και μέλος της Μαθηματικής Εταιρείας. Παρακολουθεί προγράμματα με θέμα τη Διδακτική των Μαθηματικών. 

 

Καραγιάννη Δέσποινα | Διδακτική εμπειρία 16 έτη
Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στη διδασκαλία της Ελληνικής ως Ξένη γλώσσα

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία με κατεύθυνση στη Γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολουθεί προπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά. Συμμετέχει ενεργά σε Σεμινάρια Ειδικής Αγωγής και Δημιουργικής σκέψης του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως και σε Σεμινάρια, Ημερίδες και Συνέδρια σχετικά με την Ελληνική γλώσσα και τη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας. Παραδίδει μαθήματα της ελληνικής ως ξένη γλώσσα σε πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας. 

 

Κολιαλής Στέλιος | Διδακτική εμπειρία 20 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Διδάσκει Ιστορία και Αρχαία. Ασχολείται με τη μετάφραση ξενόγλωσσων επιστημονικών κειμένων. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά. Επίσης έχει πιστοποίηση διδασκαλίας Η/Υ (MICROSOFT) MASTER INSTRUCTOR. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Κοσκινά Βιολέττα | Διδακτική εμπειρία 31 έτη
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Λογοτεχνίας

Γεννήθηκε στο Άργος. Σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά. Έχει γράψει σχολικά βοηθήματα και συμμετέχει στην ομάδα που επιμελείται τα εγχειρίδια με την αναλυτική παρουσίαση των λογοτεχνικών κειμένων. Παρακολουθεί ανελλιπώς επιστημονικά και επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με τη Γλώσσα, τη Λογοτεχνία και τη διδακτική τους. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Κουτσονίκου Δέσποινα-Ασημίνα | Διδακτική εμπειρία 14 έτη
Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στη Διοίκηση-ΜΒΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία με κατεύθυνση στη Γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά και έχει πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ. Έχει παρακολουθήσει ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης στην ειδική αγωγή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετέχει συστηματικά σε σεμινάρια σχετικά με τη διδασκαλία των Φιλολογικών μαθημάτων και την Ψυχολογία.

 

Λυμπούση Μαρία | Διδακτική εμπειρία 23 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια με θέμα “Διδακτική της Γαλλικής και Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις”. Γνωρίζει και την Αγγλική Γλώσσα. Συνεργάζεται από το 2000 με φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών στην Αθήνα.

 

Ματζοράκη Σπάρτη | Διδακτική εμπειρία 22 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και Γερμανικά. Είναι συγγραφέας φροντιστηριακών βιβλίων (Θεματογραφίες, Συντακτικό, Γραμματική) για το μάθημα των Αρχαίων. Παρακολουθεί συστηματικά σεμινάρια για τα Αρχαία Ελληνικά και τη Διδακτική τους. Συμμετέχει στη συγγραφική ομάδα του βιβλίου ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ της Αρχαίας. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Μήλας Κώστας | Διδακτική εμπειρία 25 έτη
Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στη Φιλοσοφία

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σπούδασε Φιλοσοφία στο Τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι υπότροφος του Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. και του ΙΚΥ. Παράλληλα ασχολείται με την Παιδαγωγική Ψυχολογία. Γνωρίζει Γερμανικά. Είναι συγγραφέας επιστημονικών δοκιμίων και σχολικού βοηθήματος για τη Φιλοσοφία. Έχει δώσει διαλέξεις και συμμετέχει σε συνέδρια με ανακοινώσεις. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Μίχου Αλεξάνδρα | Διδακτική εμπειρία 34 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, στο τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας. Εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση με εξειδίκευση στην Έκθεση, τη Λογοτεχνία και την Ιστορία. Μελέτησε και εφάρμοσε όλα τα συστήματα εισαγωγής στα Ελληνικά Πανεπιστήμια από το 1989 μέχρι και σήμερα. Συμμετέχει σε Επιμορφωτικά Σεμινάρια Διδακτικής στο αντικείμενό της.

 

Μούρτος Αλέξανδρος | Διδακτική εμπειρία 23 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι τελειόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά. Από το 2001 διδάσκει το μάθημα της Ιστορίας. Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2013, 2016 και 2017 παρουσίασε τις απαντήσεις των θεμάτων της Ιστορίας στην Κρατική Τηλεόραση. Την περίοδο 2004-2012 υπήρξε σχολιαστής των θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84». Έχει δημοσιεύσει θέματα Ιστορίας στην εφημερίδα «Έθνος».

 

Μουτάφη Μαρούσα | Διδακτική εμπειρία 24 έτη
Είναι ιδιοκτήτρια του Εκπαιδευτηρίου Ξένων Γλωσσών BIG APPLΕ
Είναι Συνιδρυτής και Διευθύντρια του Κέντρου Γλωσσών Ενηλίκων ABL

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γλωσσολογία στο ΕΚΠΑ. Ολοκλήρωσε το 2018 με υποτροφία ως αριστούχος και τις σπουδές της στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό. Είναι κάτοχος Πιστοποιητικών Επάρκειας και Διδασκαλίας για την Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική και Ισπανική Γλώσσα. Είναι συγγραφέας βιβλίων και βοηθημάτων για όλα τα επίπεδα διδασκαλίας Αγγλικών και μεταφράστρια.

 

Μουτάφη Σοφία | Διδακτική εμπειρία 23 έτη
Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στη Γλωσσολογία και Διεπαφές Διδακτικής
Υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας
Είναι ιδιοκτήτρια του Εκπαιδευτηρίου Ξένων Γλωσσών BIG ΑΡΡLΕ
Είναι Συνιδρυτής και Διευθύντρια του Κέντρου Γλωσσών Ενηλίκων ABL

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε με υποτροφία, ως αριστούχος Γερμανική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αποφοίτησε με Άριστα από το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Γλωσσολογίας του τμήματος. Έχει διδακτική εμπειρία σε φροντιστήρια από το 2000, είναι συγγραφέας βοηθημάτων για την προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις στα Γερμανικά.

 

Μπίτερλινγκ  Ελένη | Διδακτική εμπειρία 19 έτη

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε Γλωσσολογία στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Γνωρίζει Γερμανικά, Αγγλικά ενώ κατέχει και πτυχίο γνώσης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Έχει παρακολουθήσει Πανευρωπαϊκά και Πανελλήνια Συνέδρια σχετικά με διαταραχές της λεκτικής επικοινωνίας. Έχει διδάξει φιλολογικά μαθήματα σε φροντιστήρια της Αττικής. Παρακολουθεί ανελλιπώς επιμορφωτικά σεμινάρια.

 

Οικονομόπουλος Κωνσταντίνος | Διδακτική εμπειρία 11 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι τελειόφοιτος φοιτητής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά. Στο πλαίσιο των σπουδών του πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο Νοσοκομείου του Ευαγγελισμού. Έχει διδάξει σε κεντρικά φροντιστήρια της Αθήνας. Εργάζεται σε ιδιωτικό σχολείο των νοτίων προαστίων. Έχει συγγράψει βοηθήματα Λατινικών και Αρχαίων Ελληνικών (Άγνωστο).

 

Παπαθανασίου Χρήστος | Διδακτική εμπειρία 11 έτη
Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην Ιστορία της Εκπαίδευσης
Γεννήθηκε στο Μαρούσι. Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ολοκλήρωσε με Άριστα τις Μεταπτυχιακές του σπουδές στο Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ειδίκευση την Ιστορία και Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και καλά Ιταλικά και Ισπανικά. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων ως ερευνητής σε θέματα που σχετίζονται με τη Νεοελληνική Ιστορία, τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία και τη Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας ως Δεύτερη Ξένη Γλώσσα. Ενδεικτικά αναφέρονται η συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ως μεταπτυχιακός φοιτητής και υπότροφος.

 

Παπαϊωάννου Άννα | Διδακτική εμπειρία 26 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στην Κοινωνιολογία. Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά. Έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων για την διδακτική των Φιλολογικών μαθημάτων και της Κοινωνιολογίας και προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης με ενδεικτικούς τίτλους: “Ψηφιακή Εκπαίδευση”, “Κίνητρα – Δημιουργική Διδασκαλία” κ.α. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Παπανδρεοπούλου Γεωργία | Διδακτική εμπειρία 16 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Έχει παρακολουθήσει συστηματικά επιμορφωτικά σεμινάρια με αντικείμενο την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και τη διδακτική της στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και διαλέξεις με θέματα Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Παρνασσά Πέννυ Διδακτική εμπειρία 26 έτη

Υπεύθυνη Τάξης Γ΄ Λυκείου
Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στον Εκπαιδευτικό Σχεδιασμό και την Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου και στις Δημόσιες Σχέσεις.
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε με Άριστα τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον Εκπαιδευτικό Σχεδιασμό και την Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στο ΕΚΠΑ και στις Δημόσιες Σχέσεις. Έχει εργαστεί σε ιδιωτικά σχολεία. Διατελεί Υπεύθυνη Τάξης της Γ’ λυκείου στο Εκπαιδευτήριο. Έχει εκδώσει το σχολικό βοήθημα «…Λόγου αποτυπώματα» από τις Εκδόσεις ΓΡΗΓΟΡΗ για την Έκθεση Α’ Λυκείου και συμμετέχει στη συγγραφική ομάδα για την έκδοση των βιβλίων του Εκπαιδευτηρίου για την Έκθεση Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου σύμφωνα με το Νέο Σύστημα. Γνωρίζει άριστα την Αγγλική και Γαλλική γλώσσα. Παρακολουθεί ανελλιπώς επιμορφωτικά σεμινάρια για τη Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων.

 

Πατσούρα Σοφία | Διδακτική εμπειρία 29 έτη

Γεννήθηκε στη Λαμία. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια σχετικά με τη διδακτική των Αρχαίων Ελληνικών. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή των βιβλίων “Ομηρικό Λεξικό”, “Λεξικό Ρημάτων των Αρχαίων Ελληνικών”, ενώ έκανε τη φιλολογική επιμέλεια στην εκπαιδευτική σειρά βιβλίων “Αναλυτική” των εκδόσεων ΝΤΟΥΖΓΟΣ. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Πετρούτσου Βιολέττα | Διδακτική εμπειρία 31 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Διετέλεσε Σύμβουλος Αρχαίων Ελληνικών επί 10 έτη. Συμμετέχει στη συγγραφική ομάδα σχολικών βοηθημάτων για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών στη Β΄ Λυκείου. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Σιχλιμίρη Στασινή | Διδακτική εμπειρία 32 έτη
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Αρχαίων Ελληνικών (Γνωστό)

Γεννήθηκε στα Γιάννενα. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ως εισηγήτρια σε Σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού που διοργανώνει κάθε χρόνο το φροντιστήριο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ. Έχει συγγράψει τα βοηθήματα του φροντιστηρίου για το διδαγμένο κείμενο, τρία από τα οποία “Θουκυδίδη «Περικλέους Επιτάφιος», Αριστοτέλη «Ηθικά Νικομάχεια» και Αριστοτέλη «Πολιτικά»”, εκδόθηκαν από τις εκδόσεις ΓΡΗΓΟΡΗ. Συνεργάζεται αποκλειστικά με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Τέττερη Μικαέλλα | Διδακτική εμπειρία 15 έτη
Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό
Τελειόφοιτος του ΠΜΣ Εκπαίδευση Ενηλίκων

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά και έχει πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα και επιμορφωτικά σεμινάρια που αφορούν στη συμβουλευτική και τον επαγγελματικό προσανατολισμό και ως σύμβουλος σταδιοδρομίας σε επιδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα. Εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση με εξειδίκευση στα Αρχαία Ελληνικά και τα Λατινικά από το 2008.

 

Τζιτζής Γιάννης | Διδακτική εμπειρία 12 έτη
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με εξειδίκευση στις κλασσικές σπουδές. Έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με τη Διαφοροποιημένη Διδασκαλία και κάνει τις Μεταπτυχιακές του Σπουδές στον τομέα της Τέχνης και των Μνημείων. Γνωρίζει άριστα την Γερμανική γλώσσα κι έχει εργαστεί κι ως καθηγητής Γερμανικών. Βρίσκεται στην ιδιωτική εκπαίδευση από το 2011 ασχολούμενος αποκλειστικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις στα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών και των Λατινικών. Τέλος, έχει εργαστεί ως εξεταστής προφορικών της Ελληνικής γλώσσας για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας και σε Λύκειο του Πειραιά.

 

Τσιρογιαννάκη Τάνια | Διδακτική εμπειρία 32 έτη
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Λατινικών
Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου Κλασσικής Φιλολογίας

Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (Master of Arts) στην Κλασσική Φιλολογία (Πανεπιστήμιο Leeds Αγγλίας) με υποτροφία. Από το 1992 εργάζεται ως καθηγήτρια υπεύθυνη Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών και είναι συγγραφέας σχολικών βοηθημάτων. Διετέλεσε Σύμβουλος Λατινικών Γ΄ Λυκείου. Συμμετέχει σε Συνέδρια, Ημερίδες και Σεμινάρια για τη Διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων, την Επιμέλεια/Διόρθωση κειμένων, τις Μαθησιακές δυσκολίες. Παραδίδει μαθήματα αρχαίων ελληνικών και λατινικών σε φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά.

 

Χαϊντούτης Ηλίας | Διδακτική εμπειρία 27 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά. Εργάζεται από το 1996 σε φροντιστήρια της Αθήνας και από το 2006 και στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά Σεμινάρια διδασκαλίας Αρχαίων Ελληνικών. Συμμετείχε στη συγγραφή Θεματογραφίας Γ΄ Λυκείου (Εκδόσεις Γρηγόρη). 

 

Χαρικιοπούλου Ιακωβίνα | Διδακτική εμπειρία 16 έτη
Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημόσια Ιστορία και στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε με Άριστα από το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δημόσια Ιστορία» (Public History) στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και από το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση» (Educazione Interculturale) στο Πανεπιστήμιο Roma Tre της Ιταλίας. Έχει ολοκληρώσει το 7μηνο Σεμινάριο με θέμα: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και το 7μηνο Σεμινάριο με θέμα: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά και είναι κάτοχος ECDL Expert. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Παιδαγωγικών με θέματα όπως Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, Σχολική Ετοιμότητα, Διαταραχές Λόγου, Σχολικός εκφοβισμός, Δημιουργική Διδασκαλία. Παραδίδει μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών σε φροντιστήρια της Αττικής από το 2007.

0 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

Θέλετε να σχολιάσετε;
Περιμένουμε τα σχόλια σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *