ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τον Νοέμβριο του 2012 και 2013 οργανώθηκαν εκδηλώσεις με προβολή των 2 Ιστορικών Ταινιών της Μαρίας Ηλιού με θέμα την Μικρασιατική Καταστροφή, την Καταστροφή της Σμύρνης και το Προσφυγικό Ζήτημα (όλα αφορούν στην ύλη της Ιστορίας Κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου).
Πριν και μετά τις προβολές έγιναν από τους Ιστορικούς του Εκπαιδευτηρίου επισημάνσεις και αναλύσεις των βασικών σημείων των Ταινιών.

Τις εκδηλώσεις αυτές παρακολούθησαν πάνω από 600 μαθητές και έγιναν με χορηγία του Εκπαιδευτηρίου.

 

ΛΟΙΠΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συγκεντρώσεις Γονέων Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Γίνονται στην έναρξη κάθε νέας Εκπαιδευτικής Περιόδου, χωριστά για κάθε Τάξη, στον κινηματογράφο ΔΙΑΝΑ. Παρουσιάζονται το Πρόγραμμα και οι Εκπαδευτικές Διαδικασίες του Εκπαιδευτηρίου καθώς και η Πολιτική του. Απευθύνονται μόνο στους Γονείς των μαθητών μας.

Συγκεντρώσεις Μαθητών Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Γίνονται στην έναρξη κάθε νέας Εκπαιδευτικής Περιόδου, χωριστά για κάθε Τάξη, στον κινηματογράφο ΔΙΑΝΑ. Παρουσιάζονται αναλυτικά τα διδασκόμενα μαθήματα, οι ιδιαιτερότητές τους, οι απαιτήσεις τους για τις Πανελλαδικές καθώς και οι απορρέουσες υποχρεώσεις των μαθητών.

Απευθύνονται μόνο στους Μαθητές του Εκπαιδευτηρίου.
Δεξίωση Επιτυχόντων. Λαμπρή Γιορτή που γίνεται στις 8 Σεπτεμβρίου, κάθε χρόνο, προς τιμή των νέων μας Φοιτητών.
Βράβευση Αριστούχων. Κάθε χρόνο βραβεύονται οι πρώτοι επιτυχόντες του Εκπαιδευτηρίου μας με Εκπαιδευτικά Ταξίδια στην Ευρώπη.
Κοπή Πίττας. Γίνεται κάθε χρόνο το Φεβρουάριο με τους καθηγητές και Συνεργάτες μας.

 

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Κάθε χρόνο οι καθηγητές του Εκπαιδευτηρίου παρακολουθούν Συνέδρια και Σεμινάρια που αφορούν στα μαθήματα που διδάσκουν.

Έτσι τους δίνεται η ευκαιρία να κρατούν συνεχώς επαφή με την Επιστήμη τους, να ενημερώνονται για νέες Εκπαιδευτικές και Διδακτικές Μεθόδους, να εμπλουτίζουν την εμπειρία τους, να έρχονται σε επαφή με διακεκριμένους συναδέλφους τους.

Οι Διευθυντές παρακολουθούν κάθε χρόνο επίσης αντίστοιχα Συνέδρια και Σεμινάρια, είτε ως εισηγητές – ομιλητές, είτε ως σύνεδροι.

Πρόσφατα οι καθηγητές μας παρακολούθησαν 2 Εκπαιδευτικά Σεμινάρια με θέμα: «Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση» και «Αντιμετώπιση μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες».

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ – ΧΟΡΗΓΙΕΣ

Το Εκπαιδευτήριό μας συνδέεται και συνεργάζεται με τους εξής φορείς:

ΠΡΟΝΟΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Στηρίζει άπορα παιδιά μέσω Υποτροφιών.

UNICEF Προβάλλει το έργο της. Στηρίζει οικονομικά προμηθευόμενο τα Χριστουγεννιάτικα Δώρα μαθητών, καθηγητών και συνεργατών και τις κάρτες της.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ Προβάλλει το έργο τους. Οι Διευθυντές και πολλοί καθηγητές είναι μέλη ή υποστηρικτές.

GREENPEACE Προβάλλει το έργο της. Οι Διευθυντές και πολλοί καθηγητές είναι μέλη ή υποστηρικτές.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Διοργανώνει σεμινάρια Καρδιοαναπνευστικής Ανάνηψης και είναι, μαζί με μαθητές και γονείς, Δωρητής και Υποστηρικτής του έργου του.

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ Με στήριξη των Σπιτιών του Αμαρουσίου, των Μελισσίων και της Βάρης.

ΣΤΕΓΗ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΥΨΕΛΗΣ Με στήριξη στο έργο του Ιδρύματος, μέσω προσφορών τροφίμων.

ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΥΛΑΚΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΥΛΩΝΟΣ Με στήριξη των μαθητών μέσω εκπαιδευτικού και άλλου υλικού.