10 έμπειροι φιλόλογοι  λειτουργούν και ως δεύτεροι Διορθωτές  σε Διαγωνίσματα και Εργασίες ορισμένων μαθημάτων.

Αλεξοπούλου Νίτσα

Διδακτική εμπειρία 11 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στη Μεσαιωνική και Νεοελληνική Φιλολογία. Γνωρίζει Αγγλικά. Εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση ως καθηγήτρια διδάσκοντας Αρχαία και Νέα Ελληνικά. Παρακολουθεί σεμινάρια με θέμα τη διδακτική της Αρχαίας και Νέας Ελληνικής Γλώσσας.

 

Αναγνωστέλλη Σόνια

Διδακτική εμπειρία 7 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι τελειόφοιτη Κλασικής Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Γερμανικά και άριστα Αγγλικά. Από το 2013 συνεργάζεται με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.

 

Γιώτη Αθηνά

Διδακτική εμπειρία 4 έτη

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο και μεγάλωσε στο Βασιλόπουλο Αιτωλοακαρνανίας. Ολοκλήρωσε το 2015 τις σπουδές της στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, με ειδίκευση στις Κλασσικές Σπουδές. Γνωρίζει Αγγλικά (επίπεδο Proficiency) και είναι κάτοχος ECDL.

 

Θούα Κωνσταντίνα

Διδακτική εμπειρία 5 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στην Αρχαιολογία και την Ιστορία της Τέχνης. Γνωρίζει Ιταλικά και μιλά άπταιστα Γαλλικά και Αγγλικά. Έχει συνεργαστεί με μουσεία και πολιτισμικούς φορείς στην Αθήνα στο σχεδιασμό και στη διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Κωνσταντινίδη Εριφύλλη Μαρία

Διδακτική εμπειρία 5 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στη Μεσαιωνική και Νεοελληνική Φιλολογία. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά. Παρακολουθεί σεμινάρια σχετικά με τη Διδακτική και Αξιολόγηση των Φιλολογικών μαθημάτων και τη Σχολική Ψυχολογία.

 

Λεϊμονή Βασιλική

Διδακτική εμπειρία 5 έτη

Γεννήθηκε στο Βόλο Θεσσαλίας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη φιλοσοφική σχολή Αθηνών στον τομέα της κλασσικής φιλολογίας. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο πρόγραμμα σπουδών “language education for refugees and migrants” του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Γνωρίζει Γερμανικά και Αγγλικά.

 

Μακροπούλου Νάταλι

Διδακτική εμπειρία 7 έτη

Γεννήθηκε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εκπονήσει δύο πτυχιακές εργασίες με βαθμό “Άριστα”. Γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά (κάτοχος Proficiency) καθώς επίσης Γερμανικά και Ισπανικά. Έχει ασχοληθεί με σπουδές στη μουσική, συγκεκριμένα με το πιάνο και έχει ολοκληρώσει το υποχρεωτικό της Αρμονίας με βαθμό “Άριστα”. Έχει παρακολουθήσει ειδικά μαθήματα Παιδαγωγικής Ψυχολογίας με σκοπό την αποτελεσματικότερη διδασκαλία.

 

Μπίττερλινγκ Έλενα

Διδακτική εμπειρία 13 έτη

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία με κατεύθυνση στη Γλωσσολογία, στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Γνωρίζει άπταιστα Γερμανικά και Αγγλικά. Κατέχει Πτυχίο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και έχει συμμετάσχει ενεργά σε Πανελλήνια και Ευρωπαϊκά Συνέδρια για την Νοηματική Γλώσσα. Έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης στην Πάτρα και στην Αθήνα και έχει διδάξει σε τάξεις Λυκείου στα πλαίσια του Προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Υπουργείου Παιδείας.

 

Παπαθανασίου Χρήστος
Υποψήφιος διδάκτωρ Ιστορίας της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης
Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Ιστορία και Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης

Διδακτική εμπειρία 8 έτη 

Γεννήθηκε στο Μαρούσι. Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο πρόγραμμα “Επιστήμες της Αγωγής” του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επιβλέπει μεταπτυχιακούς φοιτητές που μελετούν το πεδίο της Ιστορίας και της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης. Γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ημερίδων, συνεδρίων και ερευνητικών προγραμμάτων (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων). Διδάσκει φιλολογικά μαθήματα από το 2011 με εξειδίκευση στη Νεοελληνική Γλώσσα και Ιστορία.

 

Τρικαλινού Μαρία

Διδακτική εμπειρία 11 έτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά. Έχει συνεργαστεί με ιδιωτικό εκπαιδευτήριο στον τομέα της παράλληλης στήριξης μαθητού με μαθησιακές δυσκολίες. Παρακολουθεί σεμινάρια και ημερίδες σχετικά με τις διδακτικές τεχνικές και την ειδική αγωγή. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με φροντιστήρια στην Αθήνα.